ادخل على احلى شات

الأربعاء، 11 يناير 2012

طريقه عمل وجبه الكسكى | اكله الكسكسى | تحضير ومقادير الكسكسى

طريقه عمل وجبه الكسكى | اكله الكسكسى | تحضير ومقادير الكسكسى
طريقة تحضير وجبه الكسكسى المغربي | الكسكسيه |

طريقة تحضير الكسكس المغربي



المقادير لعمل سبعه كيلوا ونص كسكسي
هاتى 5 كيلوا دقيق
وجيبي طبق كبير بلستك
وهاتى منخل للدقيق علشان تنخولى الدقيق كويس
وبعد ما تنخلى الدقيق حطى معلقتين صغيرين سكر وعلى طرف المعلقه حاجه لا تذكر من الملح
و3 ملاعق كبار من الزيت
وقلبيهم كيس
وبعد التقلبي كويس
هاتى شفشقين مياه وضعى الميه حاجه فى حاجه علشان الميه متخليش الدقيق يعجن ويكون صعب التلقيب لان مش مطلوب ان الدقيق يعجن
وقلبيه جيدا
وبعد التقليب هاتى قماشه شفافه المسام بتعتها كويسه بحيث تخللى بخار الميه يدخل فيها كويس للدقيق اللى معمول

هاتى الالعجينه اللى معموله وجيبي الكبه بتاعت تقطيع اللحمه
وحطى فيها على قد مساحتها علشان تقطعها هتلحظى انها بقت نعمه وكانها رجعت ديقي تانى

بس هيه مرجعتش دقيقه بس ده تاثير التقطيع بتاع الكبه ولو لحظتى انها كتلت فى الكبه يبقه انتى زودتى الميه زدى ساعتها الدقيق على الكميه اللى انتى اعملتيها وقلبيها كوسي

وبعد كده حطى فى الكبه تانى واشتغلى على كده كل كميه تعمليها حطيها على القماشه اللى قلنه عليها
حطى حلت الميه على النر علشان تلحق تغلى عقبال ما تخلصى التقطيع
بعد ما تخلصى التقطيع ضعى الحله اللى فيها الكسكسي على النار لمدة سعتين متواصلين واحسبي الميعاد اللى انتى حطيتي فيه الكسكسي على النار ومن بعده بسعتين اقفلى على النار وبعد كده طلعي الكسكسي وافركيه فى الطبق تانى
واول ما تحسي انه برد هاتى الكبه تانى وقطعيه فيها تانى
وبعد التقطيع هاتى اكياس بلستك وحطيها فيه
وشيلي الاكسكي فى الفريزر وخدى منه على حسب رغبتك
خللى بالك ان مدة الصلاحيه بتعتى اصبحت لمدة 6 شهور من انتاجك ليه
وبالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق